16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wal-Mart alandas kasumiprognoosi

Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart Stores alandas kehvakese teise kvartali müügi järel käesoleva majandusaasta kasumiprognoosi.

Arkansases asuva ettevõtte sõnul teenitakse 2014. aasta jaanuariga lõppeva aasta jooksul 5,10 kuni 5,30 dollarit aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Varasem prognoos oli 5,20 kuni 5,40 dollarit aktsia kohta ning Bloombergi küsitletud analüütikud ootavad keskmiselt 5,29 dollarit aktsia kohta.

Müügitulu vähemalt aasta avatud olnud USA Wal-Marti poodides kukkus 26. juuliga lõppenud kvartalis 0,3%. Analüütikud ootasid keskmiselt 0,9% kasvu.

"Madala sissetulekuga tarbija on raskustes ning see on Wal-Martile mõju avaldamas," ütles Edward Jones & Co analüütik Brian Yarbrough, kel on aktsiale antud ostusoovitus. "Praegu on väga raske keskkond tegutsemiseks."

Uudise peale on Wal-Marti aktsia kukkunud 2,4%, makstes 74,6 dollarit. Sel aastal on firma aktsia tõusnud 9,2%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700