26. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wal-Mart valis endale uue tegevjuhi

Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart Stores teatas täna, et on valinud enda rahvusvahelise äriüksuse juhi Doug McMilloni asendamaks praegust tegevjuhti Mike Duke'i, kui viimane pensionile läheb.

47aastane McMillon võtab Duke'ilt juhtimise üle 1. veebruaril, vahendab Bloomberg. 63aastane Duke jätkab nõukogu täidesaatva komitee esimehena. McMillon on aga nüüdsest samuti Wal-Marti nõukogu liige.

1984. aastal suvetöölisena Wal-Martis alustanud McMillon üritab taaskäivitada müügikasvu maailma suurimas jaemüüjas, kes kaotab kliente ja käivet Amazon.com-ile ning teistele dollaripoodidele.

McMillon juhitav rahvusvaheline üksus on kiirendanud enda laienemist Hiinas ning teistel arenevatel turgudel, kuigi firmat saadab skandaab Mehhikos, kus firmat süüdistatakse altkäemaksude andmises.

Uudise peale pole Wal-Marti aktsia suurt reageeringut näidanud. New Yorgi börsil kallines firma aktsia 0,46%, tõustes 80,18 dollarini. Sel aastal on aktsia kallinenud 17,5%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757