Autor: Kaisa Gabral • 29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroomaailm töökultuurist: koristaja oli seina ääres jommis!

Büroomaailma tehnika- ja haldusdirektori Tõnu Toomi sõnul eelistaksid nad enda ettevõttes koristajatena kasutada oma inimesi, kes lisa teenivad. Paraku neid ei leidu ja tuleb leppida koristusfirmaga, kelle töötajatel on sageli alkoholiga probleeme.

“Ükskord oli peale tööd vaja tööle veel tagasi minna ja koristaja oli siis lihtsalt seina ääres parajalt jommis. Oma inimeste seast ei õnnestunud meil koristajat leida ja nüüd kasutamegi koristusteenust. Meil on kogu aeg probleemid. Kuid, kui vaadata, mis palga eest nad töötavad, siis pole sealt ka midagi tahta või nõuda,” nentis Toom.

Büroomaailm eelistab oma ettevõtte hoonete kütmisel elektrit. “Meie poodides ja ka uuel majal on elektriküte. Kunagi kaalusime, kas võtta gaas või elektriküte, projekteerija tegi meile tasuvusarvutused ja tuli välja, et gaasil ja elektril pole suurt vahet. Siis jäigi kõik elektri peale,“ märkis Toom Kaubandus.ee haldusseminaril.

Kuumadel suvedel kasutavad nad ka ruumides jahutust, mis ei lase elektriarvetel suvel nulli minna. ”Lampidena kasutame päevavalguslampe. Kunagi pakuti meile led-valgusteid, mille tasuvuse aeg oleks olnud 9 aastat, kuid tookord loobusime. Led-süsteemid arenevad nii kiiresti, et mõne aja pärast saaks selle ilmselt odavamalt,” rääkis Toom Büroomaailma otsustest kulude efektiivsema haldamise osas.

Samuti eelistab Büroomaailm rentimise asemel objektid laenuga välja osta. “Me ei võta renti, vaid võtame pangalaenu ja hiljem on asi meie oma,” lausus Toom.

Transpordikulude osas eelistavad nemad enda autoparki teenusepakkujale. “Teenusepakkuja on tihti seline, et paneb kauba maha ja läheb kiirestti minema. Klientide parema teenindamise nimel hoiame me enda autoparki,” märkis Toom.

Kuigi Büroomaailma kauplustes on igal pool videovalve, siis on üsna tavaline see, et ikkagi täiesti korralikud inimesed varastavad. “Tavaline on see, et tuleb ema lapse ja käruga, tõstab lapse kärust välja ja paneb käru asju täis,” rääkis Toom.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700