• 29.08.13, 15:41
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Koristusfirma: suur palgatõusu surve on

SOL Eesti teenindusosakonna arenduse juhi Armin Alti sõnul on suur surve puhastusteenindajate palkade kasvule.
“Masu ajal koristusteenuste hinnad kukkusid 15-50%. Tööpuudus ja kõrge töötus lõid soodsa aluse koristusefektiivsuse tõstmiseks. Aga hinnad pole täna oluliselt tõusnud,” märkis Alt ja lisas, et võrrelduna Soome ja teiste Põhjamaadega on puhastusteenindajate palgavahe viiekordne.
“Meilt on palju inimesi Soome tööle läinud, koolituse on saanud meilt, kuid Soome on läinud tööle. Kõik ei lähe, mõned on lojaalsed ja töötavad kuni surmani,” rääkis Alt ja lisas, et tekkinud on suur kaadrivoolavus, mis seab ohtu töö kvaliteedi.
Puhastusteenindajate brutotasu on 2-2,5 eurot. .”Meil pole ka välismaalasi tööle võtta. Soomes ja Rootsis teevad seda tööd Lähis-Idast ja Aafrikast tulnud inimesed. Eestis teeb seda tööd valdavalt keskealine vene rahvusest inimene. Paljud inimesed teenivad koristusega ka lisa,” märkis Alt ja lisas, et hinnatõus on paratamatu.

Seotud lood

Uudised
  • 30.08.13, 10:59
Turvateenuse osutajal tuleb pöörata suurt rõhku sisevargustele
Topsec turvateenused juhataja Tannar Tiitsari sõnul on turvateenustes suurenemas sisevarguste hulk ning neile tuleb rohkem tähelepanu pöörata.
Uudised
  • 30.08.13, 11:01
Ettevõtja: vali koristusfirmaks oma ala tegija
Kui ettevõte on otsustanud koristusteenust osta, siis SOL Eesti teenindusosakonna arenduse juhi Armin Alti sõnul tasub valida oma ala tegija.
Uudised
  • 29.08.13, 15:43
Büroomaailm töökultuurist: koristaja oli seina ääres jommis!
Büroomaailma tehnika- ja haldusdirektori Tõnu Toomi sõnul eelistaksid nad enda ettevõttes koristajatena kasutada oma inimesi, kes lisa teenivad. Paraku neid ei leidu ja tuleb leppida koristusfirmaga, kelle töötajatel on sageli alkoholiga probleeme.
Uudised
  • 29.08.13, 12:24
Ragn Sells: sorteeri papp eraldi ja säästa kulusid
Lihtne viis kulusid kokku hoida on Ragn Sellsi ärikliendi konsultandi Annemari Juhe sõnul papp kodus eraldi sorteerida.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele