Autor: Romet Kreek • 30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&M ei suuda Inditexiga sammu pidada

Maailma rikkuselt kolmas mees Amancio Ortega on kasvatanud edumaad Stefan Perssoni ja Tadashi Yanai ees tänu Inditexi aktsia tõusule, vahendab Bloomberg.

Alates mullu märtsist, kui Bloomberg hakkas arvutama miljardäride indeksit, on Inditexi omaniku Amancio Ortega varandus kasvanud 57%.

Ortega Inditex on suutnud kasvatada Perssoni H&Mist ja Yanai Fast Retailingust kolme aasta jooksul kiiremini EBITDA-marginaali. Inditex on kasvatanud poodide arvu 6100ni, mida on topelt võrreldes H&Mi ja viie kordselt Jaapani rikkaima mehe Yanai kontrollitavast Fast Retailingust.

Analüütikute soovitustelt on Zara saanud maksimaalsest viiest pallist 3,5 võrreldes H&M 2,9 ja Uniglo veetud Fast Retailingu 2,7.

77aastase Ortega varandus on kasvanud eelmise aasta märtsi 38,8 miljardilt dollarilt 61,1 miljardile. Tänavu on varandus kasvanud 6%. Maailmas rikkuselt 16. inimese Perssoni varandus on tänavu kasvanud 21%, 29,7 miljardile dollarile. Yanai on maailmas rikkuselt 41. kohal. Tema varandus on tänavu kasvanud 46%, 18,4 miljardile dollarile.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757