Autor: Ave Lepik • 25. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima maksab Riias hukkunud vanemate lastele igakuist toetust

Kaubanduskett Maxima teatas, et hakkab maksma 21. novembril Riias Zolitude kaubanduskeskuses juhtunud tragöödias vanema kaotanud lastele igakuist toetusraha.

21. novembril Riias Zolitude kaubanduskeskuses juhtunud tragöödia võttis elu rohkem kui 50 inimeselt ja umbes 20 last on kaotanud oma vanemad. "Me ei saa asendada vanemlikku soojust ja armastust, kuid saame anda vajalikku rahalist abi," ütles Maxima Latvija juhatuse liige Gintaras Jasinskas.

Maxima otsustas, et ettevõte hakkab maksma kõigile vanema kaotanud lastele rahalist toetust ühe Läti keskmise palga ulatuses kuus (hetkel umbes 710 eurot kuus) kuni nende täiskasvanuks saamiseni. Maxima tasub summalt ka kõik maksud.

Maxima kauplus oli Zolitude kaubanduskeskuse hoones üks paljudest rentnikest. Kokkuvarisenud kaubanduskeskus oli Balti riikides ainulaadne ehk teistes riikides sarnaseid hooneid Maxima kauplused ei rendi. Maxima Eesti pole teinud antud kinnisvaraarendaja, projekteerimisfirma ega ka ehitajaga mingit koostööd.

Kaubandus.ee toetajad:
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700