Autor: Ave Lepik • 3. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg lõpetas Lool lihatöötlemise

Tänasest on kogu Talleggi lihatöötlemine Loolt Tabasalu tehasesse kolitud ning tootmine uutes ruumides on alanud, teatas Tallegg. Kolimisega seoses jääb Lool olev tootmispind uut omanikku ootama.

„Nädalavahetusel viidi Loolt ära viimased seadmed ning kogu Talleggi lihatöötlemine toimub nüüd varasema kahe tehase asemel ühes,“ teatas AS Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. Ta lisas, et seoses kolimisega jääb Loo kinnistul vabaks 4074 m2 suurune tootmispind, mida seni kasutas Talleggi lihatööstus ning mis jääb nüüd uut omanikku ootama.

Tallegg avas 23. septembril renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondus alates detsembrist kogu ettevõtte lihatöötlemine.

13,5 miljoni euro suurune investeering muudab Talleggi töökorralduse märksa efektiivsemaks ja võimaldab tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada. Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas toodab kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid.

Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HKScan kontserni. Ettevõte kasvatas eelmisel aastal 10,1 mln broilerit, tootis 76 mln muna ning müüs 22,3 mln kilogrammi linnuliha ja valmistooteid. AS Tallegg eelmise aasta käive oli 49 miljonit eurot. Ettevõttes saab tööd ligikaudu 450 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700