Autor: Kaisa Gabral • 3. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

K-Rauta juht: inimesed on asunud kodusid remontima

Kui varem inimesed hoidusid ebakindluse tõttu koduseid pisiremonte tegemast, siis nüüd on tänu palkade kasvule väiksemaid renoveerimistöid taas tegema asutud, märkis Rautakesko ASi alla kuuluva K-Rauta tegevjuht Alo Ivask.

"Kuna Rautakesko on börsiettevõte, mis pole oma tulemusi veel avalikustanud, siis ma täpseid numbreid ei saa kommenteerida. Kuid võin öelda seda, et novembris kasv oli ja see jätkus ka detsembris. Aasta lõpp oli päris tuntava kasvuga," kommenteeris Ivask.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes eelmise aasta novembris 2012. aasta novembriga võrreldes püsivhindades 7%, teatas statistikaamet. Keskmisest enam suurenes jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 26%).

Küsimusele, kas ettevõtte müügi kasv sektoris oli tänases turuolukorras ootuspärane või mitte, vastas Ivask järgmiselt: “Nii ja naa, turg on hetkel vastuolulisi märke täis. Ühtpidi käib jutt sellest, kuidas ehitusmahud kahanevad, kuid see ootus kahanemisele on pigem infraehituses, meid see kahanemine nii väga ei mõjuta. Elamuehitus on siiski pigem mõõdukas arengus. Arvan, et oma osa on aasta lõpu puhul ka selles, et inimeste sissetulekud on kasvanud ja kindlustunde indikaatorid kasvanud," märkis Ivask ja lisas, et kui varem on inimesed pisirenoveerimiste ja remondikulutustega tagasi hoidnud, siis lõputult seda teha ei saa, ja kui palk ja kindlustunne kasvab, hakkavad ka inimesed jugemalt kulutama.

"2014 tuleb huvitav aasta selles osas, kuidas turg liikuma hakkab," lisas Ivask.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757