Autor: Rivo Sarapik • 9. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äritüli Solarises

Solarise Eesti-poolsed omanikud kogunevad järgmisel nädalal erakorralisele koosolekule, kus nõutakse keskuse ühelt juhilt Peeter Rebaselt aru endaga seotud firmadele raha ülekandmisega ning tekitatud kahju hüvitamist.

Solarise keskuse ja kino omanikfirma Solaris Property Partners, mille erakorraline koosolek järgmisel neljapäeval toimub, kuulub Rootsi kinnisvarafondile, Peeter ja Priit Rebasele ning Ilmar Kompusele.

Erakorralise koosoleku kokku kutsunud Kompus kommenteeris Postimehele, et nõuded on seotud Peeter Rebase kui ASi Solaris Keskus endise juhatuse liikme tehingutega, milles teine pool oli seotud Rebase endaga seotud äriühing. "Nende tehingute raames on Rebasega seotud äriühingutele ja/või nende huvides kolmandatele osapooltele väljamakseid tehtud sadade tuhandete eurode ulatuses ja kahjustatud seeläbi otseselt aktsionäride õigusi ja huve," kommenteeris Kompus Postimehele. Peeter Rebane sõnas, et nõuded on alusetud ning tema on hämmingus.

Rootsi kinnisvarafond teatas, et neil Rebase vastu nõudeid ei ole.

Postimehes ilmunud koosoleku kokkukutsumise teate kohaselt on päevakorras SSP juhatuse valimine, nõude esitamine Solarise keskuse endiste juhatuse liikmete Peeter Rebase ja Jörgen Östenbergi vastu alusetult makstud töötasu ja boonuse tagasinõudmisega ja tekitatud varalise kahju hüvitamisega. Samuti on päevakorras nõude esitamine BDG Holdings OÜ vastu alusetult väljamakstud hüvitise tagasinõudmiseks. Neljanda punktina määratakse SSP esindaja nendes küsimustes teiste osapooltega vaidlemiseks.

OÜ Solaris Property Partners on valdusfirma, millele kuulub Solaris Keskus ja Solaris Kino. Ettevõte kuulub 50,1% ulatuses Rootsi kinnisvarafondile Sveafastigheter AB kuuluvale valdusfirmale TWCKE Deelnemingen B.V. Väikeomanikud on võrdselt 24,95% ulatuses BDG Holdings OÜ kaudu Peeter ja Priit Rebane ning OÜ KOHA Capital, mis kuulub Ilmar Kompusele.

Ernst & Young Baltic AS valis Priit ja Peeter Rebase mullu aasta ettevõtjaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757