Autor: Ave Lepik • 9. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmehed: uus seadus tõstaks plahvatuslikult pisivarguste arvu

Kriminaliseerimise määra planeeritav tõstmine praeguselt 64 eurolt 200 peale põhjustab pisivarguste kahjude plahvatusliku kasvu, leiavad kaubandus- ja turvaettevõtjad. 

Postimees kirjutas, et kaupmeeste liit on teinud karistusseadustiku revisjoni eelnõu menetlevale parlamendi õiguskomisjonile ettepaneku tuua see määr kompromissina saja euro peale. "Meie sõnum on lihtne – kriminaliseerimise taseme nii järsk muutmine võib olla päästikuks varaste tegevusele," ütles turvafirma G4S valvedivisjoni juht Villu Õun.

Õunale sekundeerib Eesti Kaupmeeste Liidu juht Raul Puusepp. "Oleme väga mures. See toob kahjuks paratamatult kaasa kauplustes uue massilise vargustelaine."

Kaupmeestel on halb kogemus viimasest kriminaliseerimise määra tõusust 2001. aastal, mil see tõsteti 1000 kroonile ehk 64 eurole, kirjutas Postimees. Poevarguste kahju, mis enne jäi enamasti vahemikku sajast mõnesaja kroonini, kasvas vaat et üleöö mitu korda, 900–1000 krooni vahele.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070