Autor: Ave Lepik • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S soetab uued raha turvaveokohvrid

Turvafirma G4S võtab kasutusele tundlike anduritega varustatud turvakohvrid, mis ohu korral vallandavad kohvris olevate tindikassettide plahvatuse.

„Uudsed rahaveo turvakohvrid viivad miinimumini võimaluse, et kohvris olev raha satub võõra isiku kätte. Seadmed on kerged ja inkassaatorite jaoks mugavamad ning mis on kõige olulisem - oma eelkäijatest veelgi turvalisemad,“ kommenteeris AS G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim.

Rootsis toodetud SQS turvakohvrid on varustatud tundlike anduritega, mis reageerides erinevatele ohtudele, vallandavad kohvris olevate tindikassettide plahvatuse, vahendas ettevõte oma pressiteates. Tindikahjustusi saanud raha on kasutuskõlbmatu.

Sel aastal plaanib G4Si sularahadivisjon vahetada välja kõik vanemad  turvakohvrid uuemate vastu. Samuti asendatakse osa rahaveokitest kergemate mudelite vastu.

G4Si teenindatavates sularahaautomaatides ringleva raha käive kasvas 2012 aastaga võrreldes 222 miljoni euro võrra ehk 3,3 %. Samuti kasvas mullu G4Si sularahas arveldavatele klientidele väljastatud ja vastuvõetud rahasedelite ja müntide maht 108 miljoni euro võrra ehk 5,5%.

Valeraha kahtlusega edastati politseile mullu 74 rahasedelit ning 187 münti, võrdluseks: 2012. aastal anti politseile üle 81 kupüüri ja 186 münti.

G4Si sularahadivisjonil on Eestis kolm rahatöötluskeskust, mis asuvad Tallinnas, Tartus ja Jõhvis. Suurima, Tallinnas asuva, sularahakeskuse raha töötlemisvõimekus on kuni 7,5 tonni paberraha ning 65 tonni münte ööpäevas.

G4Si sularahadivisjon teenindab Eestis 675 sularahaautomaati, 107 sularaha sissemakse automaati ning 99 pangakontorit. Sularaha transportimis- ja töötlemisteenust kasutab ligi 450 G4Si klienti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700