Autor: Indrek Kald • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn lubab oma poes 15% odavamaid hindu

Mai lõpus Lasnamäe turul avatav Tallinna munitsipaalpood pakub linna teatel toitu ja esmatarbekaupu 10-15 protsenti tavakauplustest soodsamalt.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on kavas soodushinnaga müüma hakata umbes 30 nimetust toidu- ja esmatarbekaupu. "Alustades leivast, saiast, makaronidest ja nisujahust ning lõpetades pakendatud supikoguga," selgitas ta. "Soodushinnaga on ka kartul, peet, porgand, peakapsas, mugulsibul ja õunad, samuti pesupulber, hambapasta, tualettpaber ja nõudepesuvahend," lisas Sarapuu Raepressi teatel.

Soodushinnad kujundatakse jaekaubanduse kuiste hinnavõrdluste alusel nii, et need oleksid teistest kauplustest 10-15 protsenti odavamad, kinnitas linnavalitsus.

Sarapuu sõnul ei piirdu munitsipaalkaupluse kaubavalik siiski vaid nimekirjas olevate odavate kaupadega, vaid operaator võib seal oma äranägemise järgi ka teisi kaupu müüa.

Kaupluses tulevad ka sooduskampaaniad rohelise kaardi omanikele. "Tahame, et ühiskaardi võimalused järjest laieneksid ja et inimesed kasutaksid seda üha rohkem," selgitas Sarapuu.

"Munitsipaalkauplusele leitakse hankega operaator, kes hakkab tegutsema kahes Lasnamäe turu paviljonis," rääkis abilinnapea. "Kolmas paviljon on toiduabi jaoks ja sellega hakkavad tegelema linnaosavalitsus ning Tallinna Turud," märkis ta.

Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe sõnul on munitsipaalpood abiks kõigile, sest toiduainete hinnatõus on olnud kiire. "Eelkõige loodame linnapoest abi üksi elavatele pensionäridele ja ajutiselt töötuks jäänud inimestele. Suur vajadus abi järele on eriti talvekuudel ja eakail, kel pärast kommunaalkulude tasumist ei jää pensionist suurt midagi üle," kinnitas ta Raepressi teatel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070