Autor: Maarit Eerme • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gruppo Campari kaubamärkide õigused Eestis läksid Altiale

Gruppo Campari toodete Eestisse maaletoomise õigused läksid veebruarist üle Altia Eesti AS-ile, teatas ettevõte.

„Grupi tuntuim toode on Campari aperitiiv, kuid Itaalia ettevõtte tooteportfelli kuulub üle 50 kaubamärgi. Eestis veel Cinzano vermutid ja vahuveinid ning uudistootena aperitiiv Aperol, kuid edaspidi on plaanis valikut laiendada. Näeme turgu sellistele toodetele nagu Frangelico pähkliliköör, Mondoro vahuvein ja mitmed teised,“ ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.

Metsa sõnul kindlustab Gruppo Campari tooteportfell Altia Eesti positsioone nii jaekaubanduses kui ka baarides ja restoranides. Varem oli Gruppo Campari kaubamärkide Eesti esindusõigus Tridens ASil.

1860. aastal loodud Gruppo Campari on Itaalia börsiettevõte, millel on kokku 16 tootmisüksust ja neli viinamarjaistandust kokku enam kui 4000 töötajaga. Oma toodetega maailma 190 riigis esindatud Gruppo Campari 2012. aasta käive oli 1,3 miljardit eurot, millest 29 protsenti tuli Itaaliast, 22 protsenti Ameerika Ühendriikidest ning 12 protsenti Saksamaalt. Kaubamärkidest müüsid kõige rohkem SKYY Vodka (12 protsenti kogumahust) ning Aperol, Campari ja Wild Turkey (igaüks 11 protsenti).

Altia Eesti AS on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Eesti suuruselt teise alkoholitootja tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine ligi 70 ning import ligi 30 protsenti. Eesti turu osakaal on ettevõtte müügis 60 protsenti ning 40 protsenti läheb ekspordiks.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757