Autor: Ave Lepik • 25. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKS Kaubamaja asemele tuleb suur kaubakeskus

Tallinna linnal on kavas lammutada Mustamäe alguses asuv EKS Kaubamaja ning ehitada selle kinnistule mahukas kaubanduskeskus, mille arendaja on seotud Maximaga. 

Raepress annab teada, et Tallinna linnavalitsus algatab detailplaneeringu, et rajada Mustamäe tee algusse Kristiinesse suur kaubanduskeskus, mida hakkab arendama eelmisel aastal asutatud Noda Properties OÜ. Noda Propertiese omanik on Hollandi firma Lincoln Land Erste Bv ning selle ainsaks juhatuse liikmeks on Sergejs Millers, kes on Maxima Eesti OÜ finantsjuht.

Kristiine linnaosas Mustamäe tee ja Pirni tänava vahelisel alal. Maa-alal paikneb praegu EKS Kaubamaja. Praegused kinnistul asuvad hooned on arendajal plaanis likvideerida.

Arendaja soovib rajada Kristiine linnaosas asuvale 3,55 ha suurusele maa-alale 2-korruselise kauplusehoone ja kuni 5 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega büroohoone. Detailplaneering hõlmab Mustamäe tee 10, 12, 12a ning Pirni tn 7a, 9, 9a ja 11a kinnistu.

Detailplaneeringu algatamisettepanekule lisatud planeeringu eskiislahenduse ja illustreeriva materjali on koostanud K-Projekt AS.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700