Autor: Maarit Eerme • 27. märts 2014

Kontoritarverekett müüs osaluse bürootarvete tehases 

Investeerimisfirma Brave Capitali grupp ja Knopka kirjatarveteketti opereeriva Charlot grupi omanik müüsid osalused Kohila bürootarvete tehases KP Factory investeerimisfirmale Muravei OÜ'le.

Poolte kokkuleppel ostu-müügihinda ei avaldata, kuid Brave Capitali juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul ületas tulu algselt planeeritut. Brave Capitali grupp investeeris KP Factory’sse detsembris 2010 ning bürootarbeid tootval ettevõttel õnnestus tänu lisarahale kasvatada käivet kaks korda 2011. aasta 2,3 miljonilt eurolt 2013. aasta 4,6 miljoni euroni. Ettevõtte kasum kasvas samal ajavahemikul 27 000 eurolt 200 000 euroni.

“Brave Capitali osaks oli olla finantspartneriks tehase käibe ja kasumi kasvatamisel läbi investeeringute põhi- ja käibevarasse. Täna on ettevõttele täiendavaks kasvuks leitud strateegiline partner ja seetõttu otsustasime oma osaluse müüa, ” selgitas Kuusk tehingu tagamaid.     

KP Factory enamusosanik Kuno Pindmaa sõnul on Kohila tehase areng olnud plaanipärane. Oluliselt on suudetud laiendada tehase kliendibaasi ning enamus toodangut eksporditakse Põhjamaadesse. “Tehasel on hea stardipositsioon ning võimalus edulugu jätkata. Strateegilise partneri kaasamisega loodetakse laiendada müügikanalite geograafiat ning investeerida tooteportfelli laiendamisesse,” lisas ta. Charlot grupp säilitas olulise osaluse ettevõttes ning Pindmaa jätkab tehase ja investeerimisfirma juhatuses.  

Kohila bürootarvete tehas on üks Rapla maakonna suurimaid tööandjaid, tehasekompleks asub 13-hektarilisel territooriumil Kohila alevikus.       

Charlot on Eesti kapitalil põhinev Baltikumi suurim büroo- ning koolitarvete jae- ja hulgimüügi ettevõte omades Eestis, Lätis ja Leedus 49 müügikontorit-kauplust. Grupi konsolideerimata käive 2013. aastal oli üle 18 miljoni euro.          

Brave Capital on Eesti- ja väliskapitalil põhinev investeerimisfirma, mis tegeleb erinevate varade ja osaluste soetamise ning projektide finantseerimisega. Brave Capitali investeerimisportfell on täna üle 30 miljoni euro.   

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700