4. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri juht lahkub ametist

Andres Heinver lahkub Tallinna Kaubamaja tütarettevõtte AS Selver juhi kohalt. Tema uus amet OÜ Kulinaaria tegevdirektorina võib olla põnevamgi kui senine töökoht Selver, ütles Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp.

“Aeg-ajalt tuleb nii inimestele kui ka ettevõtetele kasuks nende liikumine kontserni sees,” märkis Puusepp.

Seoses Selveri tütarfirma OÜ Kulinaaria kasvuga asub Heinver 9. mail sinna juhatuse ainuliikme ja tegevdirektori ametisse, teatas Tallinna Kaubamaja börsile.

Puusepa sõnul pole tegu Hein­veri lahkumise ega tagandamisega. “Heinver on ideaalne inimene Baltimaade suurima köögi juhiks,” ütles ta. “Ta on ise palju kulinaarias ja toiduteemas sees, ta tunneb seda ala.”

Puusepp märkis, et OÜs Kulinaaria on üle 200 töötaja, kellest valdav osa on naissoost. “Seal on vaja tugevat juhti,” ütles ta. Puusepp rõhutas, et see pole šovinistlik väide. “Kui ühes ettevõttes on väga palju ühest soost inimesi, mehi või naisi, siis on seal ka teistsuguseid pingeid ja probleeme. Tasakaalupunkt on paigast ära,” märkis Tallinna Kaubamaja juht. Tema sõnul on kulinaarias palju naistöölisi ja Heinver on tugevate juhiomadustega isik seal töötamiseks.

Puusepp lisas, et Heinveri ametiposti vahetamises pole mingit sügavat intriigi. Kaubamaja juhi sõnul on tegu inimese liikumisega kontserni sees, mis on positiivne. “Selliseid näiteid ei ole Eestis palju,” ütles ta.

Muudatuse tulemusena jätkab ka ASi Selver juhatus tööd üheliikmelisena. Selveri juhatuses jätkab Kristi Lomp, kes omab töötab ettevõttes 2010. aastast. Ühtlasi asub Lomp SIA Selver Latvia uueks juhatuse liikmeks.

Kaubamaja kontserni kuuluv OÜ Kulinaaria Baltimaade suurim keskusköök ning kontserni üks kiiremini arenevaid ettevõtteid.

Heinver juhtis Selverit alates 2010 aastast.

Autor: Eliisa Matsalu, Indrek Kald

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757