Autor: Romet Kreek • 10. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carrefouri käive vähenes ootuspäraselt

Prantsusmaa suurima jaekaupmehe Carrefouri esimese kvartali käive vastas analüütikute ootustele. Müük paranes Hispaanias ja Belgias, kuid nõrgenes Itaalias ja Hiinas, vahendab Bloomberg.

I kvartali käive vähenes aastaga 3,7%, 19,8 miljardile eurole. See vastas analüütikute ootusele. Vähemalt aasta aega avatud olnud poodide müük (valuutakursi kõikumisteta) kasvas 0,7%.

Carrefour kaalub tuleval aastal Brasiilia üksuse osaluse müüki, et keskenduda hinnale ja mugavusele Prantsusmaal ja tugevdada müüki mujal Euroopas, Ladina-Ameerikas ja Hiinas. Hispaanias kasvas samade poodide müük 0,1%. See on juba järjest teine kasvukvartal kuueaastase müügi vähenemise järel.

„Taastumine jätkus Hispaanias ja Belgias, kiire kasv jätkus Brasiilias, kuid Itaalia on vabalanguses ja Hiina näitab end ikka negatiivsest küljest,“ ütkes Sanford C. Bernsteini analüütik Bruno Monteyne.

Prantsuse Moulini perekonna valdusfirma Motier SAS teatas eelmisel nädalal 6,1% osaluse omandamisest Carrefouris. „See on strateegiline investeering,“ teatas Motier.

Moulini perekonnale kuulub ka kaubamajakett Galeries Lafayette, mis nõustus 2012. aastal müüma 50% osaluse Monoprixist Carrefouri konkurendile Casino Guichard-Perrachonile.

Prantsusmaal vähenes Carrefouri hüpermarketite müük 1,9%, kuid supermarketite oma kasvas 0,2%. Hispaana, mis on Carrefourile käibelt kolmas turg Prantsusmaa ja Brasiilia järel, oli eredaks kontrastiks Itaaliale, kus müük kukkus 7,6%. Belgias kasvas müük 0,5%. Ladina-Ameerikas kasvas samade poodide müük 10%. Hiinas vähenes müük 4%.

Täna on Carrefouri aktsia hind tõusnud 0,05%, 29,035 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 38,4%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757