Autor: Maarit Eerme • 17. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinast saabuv e-poodide kaup lööb rekordeid

Eesti inimesed tellivad e-poodidest järjest rohkem kaupa ning peamiselt Hiinast saabuvate maksikirjade maht lööb üha uusi rekordeid.

Kui kaks aastat tagasi märtsis telliti Hiinast ligikaudu 16 000 pakki ja mullu märtsis 30 000 pakki, siis tänavu märtsis saabus Hiinast rekordilised 109 000 pakki. Aprillis saab aga ka see rekord kindlasti löödud.

„Meil on aprill alles poole peal, kuid juba praegu on näha, et see kuu tuleb pakke tuntavalt rohkem kui märtsis,“ kommenteeris Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Kaido Padar.

Võrreldes 2012. aastaga on rahvusvaheliste tähitud maksikirjade maht kasvanud ligi 600 protsenti. See statistika näitab selgelt, et Eestis on e-kaubandus jõudsalt arenemas ning e-poodide kaudu tellitud kaupade osakaal kasvab järjest kiirenevas tempos.

E-kaubandusest tulenevate mahtude tõusuga on Eesti Post ka järgmise aasta prognoose tehes arvestanud ning selliste saadetiste tulu peaks moodustama 5-10% ettevõtte kogutulust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757