Autor: Romet Kreek • 24. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cityconil on hea ja halb uudis

Soome rendipindade äri pidajal Cityconil on kaks uudist – üks on hea, teine halb.

Alustame heast. Ettevõtte I kvartali puhaskasum ületas analüütkute ootusi. Puhaskasumiks kujunes 33,6 mln eurot. Analüütikud ootasid 19,6 miljoni eurost kasumit. Kasum kasvas aastaga 28,6%. Käive vähenes 2,5 protsenti 61,3 mln eurole.

Halb uudis on see, et ettevõte kärpis 2014. aasta käibeootust, seoses nõrgema Rootsi krooni ja osa kinnisvara müügi tõttu. Kui varem andis ettevõte märku, et 2014. aasta käive tuleb eelmise aastaga omaga võrreldes 1 kuni 9 miljonit eurot suurem, siis värske prognoosi kohaselt võib käive ka väheneda miljoni euro võrra ning kasvada kuni 7 miljoni euro võrra.

„2014. aasta algas vaatamata keerulistele turuoludele (eriti Soomes) positiivselt,“ kirjutas ettevõtte juhatuse esimees Marcel Kokkeel kvartaliraportis. „Võrreldav renditulu kasvas 3,9%, mis on korralik tulemus madala inflatsiooniga keskkonnas.“ Ettevõtte rendipindade täituvus oli 31. märtsi seisuga 95,5%.

Soome kohta prognoosis ettevõte, et turuolud jäävad karmideks, kuigi viimased andmed viitavad, et Soome majandus on põhjas ära käinud. Aktsia on saanud 7 ostusoovitust, 6 hoia-soovitust ja 2 müügisoovitust. Bloombergi andmetel on analüütikute keskmine aktsia hinnasiht 2,79 eurot.

Balti riikides ja uutes ärides (sinna mahub kõik peale Soome ja Rootsi), on viis kinnisvaraobjekti, mille õiglane väärtus moodustas 13% kogu ettevõtte portfellist. Balti riikides ja uutes ärides kasvas netorenditulu aastaga 8,7%, 7 miljonile eurole, peamiselt tänu Rocca al mare ja Kristiine kaubanduskeskuse arenduste lõpule jõudmisele.

Üksuse osa Citiconi kogu netorenditulust kasvas 15,9 protsendilt 17,2 protsendile. Netorenditootlus langes 8,6 protsnedilt 8,2 protsendile. Kokku on üksusel 135 500 ruutmeetrit rendipinda.  Rocca al Mare potentsiaalne aastane rendiväärtus kasvas 33,6 miljonile euroel, kuna III kvartalis valmis laiendus. Keskmine rent tõusis 20,7 eurole ruutmeetrist, tänu indekseerimisele ja madalamatele rendihinna allahindlustele.

Ettevõtte aktsia hind langes täna Helsingi börsil 0,8%, 2,66 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 18,3%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757