Autor: Indrek Kald • 28. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki kaubakeskus-lõbustuspark saab linnalt rohelise tule

Tallinna linnavalitsus saadab volikokku kehtestamisele Tallinki suuromanikel Lasnamäele kaubandus-meelelahutuskompleksi rajada võimaldava detailplaneeringu.

Punane tn 76 kinnistu detailplaneeringuala suurus on 15,84 hektarit. Planeeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus ehitada ärimaa sihtotstarbega kinnistule kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kaubandus-meelelahutuskompleks, mille südamikuks on lõbustuspark.

Keskuse arendaja on Tallinki suuromanike Enn Pandi, Ain Hanschmidti ja Kalev Järvelille ühine firma OÜ Inf Maja.

Hoonetekompleks plaanitakse liigendada keskse sisetänavaga, moodustades urbanistliku linnapargi koos multifunktsionaalse siseväljakuga, teatas Raepress.

Planeeritav maa-ala, hoonestuseta heakorrastamata jäätmaa asub Tondiraba asumis Mustakivi tee, Punase tänava, Taevakivi tänava ja Osmussaare tänava vahelises kvartalis.

Kontaktvööndis asuvad 1-3korruseliste hoonetega Tondiraba ettevõtlusala, 5-9korruseliste ja mõnede 17korruseliste paneelelamutega korruselamuala ning kaubanduskeskustega hoonestatud ala. Piirkonnal on hea transpordiühendus teiste linnaosadega.

Planeeringuga ette nähtud kaubandus-meelelahutuskompleks on linnavalitsuse teatel mahult ja kinnistu maakasutuselt sellesse piirkonda sobiv ning hakkab uue tõmbekeskusena teenindama lähialadel paiknevate kortermajade elanikke.

Detailplaneeringu koostamine ja keskkonnamõju strateegiline hindamine algatati 28. juuni 2012 ning detailplaneering võeti vastu 4. detsembri 2013 Tallinna linnavalitsuse korraldusega. Detailplaneeringu avalikustamise käigus ettepanekuid ei esitatud. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757