Autor: Harry Tuul • 20. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laima kardab vaenulikku ülevõttu

Läti suurim ja tuntuim maiustetootja Laima omanik palub riigilt abi vaenuliku ülevõtu vastu, vahendab Läti Delfi uudisteagentuuri LETA.

Laima, mahlatootja Gutta ja teiste NP Foods gruppi kuuluvate ettevõtete juhatuse esimees Rolands Gulbis saatis vastavasisulise abipalve riigi ametnikele. Laima esindajate sõnul on vaenulikku ülevõttu juba ka varem proovinud advokaat Marcis Mikesons ja kohtutäitur Janis Lazdans.

„Kasutades abikaasale kuuluvat off-shore firmat Menard Port LLC võttis Mikelsons ette rida seadusevastaseid ja lubamatuid samme Läti suurima maiustustetootja Laima ja Staburadze vastu, püüdes halvata nende tegevust. Meie hinnangul on selline tegevus suunatud Läti riigi vastu, kuna ettevõttel takistatakse aegsasti tasuda riigimakse,“ teatas ettevõte avalikus kirjas.

Ettevõtte esindaja sõnul andis Mikelsons kohtusse mitu alusetud süüdistust grupi ettevõtete vastu ning seda firmade nimel, kellega NP Foods ettevõtted pole tegemist teinud. Nende alusel on kohus külmutanud mitme NP Foodsi gruppi kuuluva ettevõtte kontod, mis on tekitanud neile olulist kahju. NP Foods pöördus kohtusse tõkendi eemaldamiseks. Ettevõtte töötajad ja juhtkond on pöördunud presidendi Andris Berzinši, peaministri Laimdote Strajume, peaprokuröri Eriks Kalnmeiersi ning mitme ministri poole.

Mikelsonsi sõnul on aga NP Foods sõlminud mitmeid fiktiivtehinguid, et alandada oma kasumit ja nii ka ühe omaniku, keda advokaat esindab, tulusid. Seepärast esitati hagi 5,25 miljoni euro hüvitamiseks. Kohtutäitur Lazdans peab aga NP Foodsi avaldust valeks rõhutades, et ta pole seotud ühegi pahatahiku ülevõtuga.

NP Foods gruppi kuuluvad  lisaks Laimale ettevõtted Staburadze, Gutta, Staburadzes konditoreja, Saldumu tirdznieciba ? NP Logistics.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757