Autor: Maarit Eerme • 25. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: pühadel eelistatakse tervislikke toite

Selveri keti juhi Kristi Lombi sõnul valitakse pühadelauale pigem hõrku ja peenemat toidu ning üha enam võib märgata ka tervislike toodete osakaalu tähtsust.

Pühade ja nädalavahetuse kooslus soosis tänavusi jaanioste, mis jagunesid peamiselt neljale päevale – 20.-23. juunini. Ootuspäraselt osteti lõkke äärde liha, vorsti, salatimaterjali, grillitarvikuid ning alkoholi.

Jaanipäevale eelnevate päevade käive ületas mitmekordselt juunikuu tavapäevade käivet. Liha ja šašlõkki osteti jaanipäeva eel 129 tonni, erinevaid grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Õlut müüdi üle 360 000 liitri ja siidrit 74 000 liitrit.

„Kui eelmise aasta jaanipäev tõi lõunamaist sooja ja päikest, siis tänavune jaanipäev oli traditsiooniline – jahe ja kohati vihmane, mis mõjutas ka inimeste jaanioste,“ rääkis Selveri keti juht Kristi Lomp. „Mullusega võrreldes käive mõnevõrra siiski kasvas,“ lisas ta.

„Inimeste ostueelistustes joonistusid välja nii traditsioonilised lemmikud kui uued hitid,“ rääkis Lomp ostueelistustest. „Pühadelauale valitakse pigem hõrku ja peenemat toitu ning üha enam võib märgata ka tervislike toodete osakaalu tähtust, tarbitakse rohkem liha ja kõrge lihasisaldusega toorvorste, samal ajal poolfabrikaatide ja klassikaliste vorstide osatähtsus langeb,“ lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700