• 04.07.14, 13:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tallinnas avati Eesti Toidu väljak

Täna avati pidulikult Tallinna Lauluväljakul tänavuse laulu-ja tantsupoe "Aja puudutus. Puudutuse aeg" raames loodud Eesti Toidu väljak.
Tallinnas avati Eesti Toidu väljak
Esmakordselt laulupidude ajaloos toovad Eesti toidu tegijad ühiselt peole meie köögi parimad palad. „Eesti toidu toorained on sageli väga lihtsad ja neid tunti juba enne esimest laulupidugi 145 aastat tagasi. Toiduväljakul näeb ja saab maitsta meie kööki kogu selle rikkuses – lihtsast karaskist tänapäeva tippkokkade teosteni,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar.
Ta lisas, et peame eesti toitu kui kultuuri ja järjepidevuse kandjat ise kõrgelt hindama. „Sellest on kantud ka Eesti toidutegijate - põllumeestest kuni tippkokkadeni – ühine tulek eesti rahva kõige olulisemale sündmusele“.
Põllumajandusministeerium korraldab Eesti toidu väljakut koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning kaheksa Eesti toidusektori organisatsiooniga (Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Aiandusliit, MTÜ Saaremaa Turundusühing, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Viru Toit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti).
 
 
 
Eesti Toidu telgi avamine
28 fotot
  • Eesti Toidu telgi avamine
  • Foto: Maarit Eerme

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele