Autor: Maarit Eerme • 7. august 2014

Ameerika hiiglaslikud ostukeskused surevad aeglast surma

USA investeerimispank ennustab, et suured ostukeskused nagu Walmart kaovad vaikselt, kuna ameeriklased sõidavad autoga varasemast vähem ning eelistavad üha rohkem väikseid kohalikke poode.

Hiigelsuured ostukeskused nagu Walmart Supercenter või Target vahetatakse välja mugavuse ja teiste väärtuste vastu, vahendab Business Insider hiljuti Ameerika investeerimispanga Goldman Sachsi kirjutatut Tarbija24.ee. "Peaaegu iga trend, mida ma jälgime, ennustab jaemüügi keskuste ülemvõimule halba," lausus veebisaidi Retail Prophet looja Doug Stephens.

Ameeriklased sõidavad autoga vähem kui ükski kümnend varem ning inimasustus liigub väiksemate asula kommuunide suunas, mitte hiiglaslike laialivalguvate äärelinnade poole. 20ndates ja 30ndates tarbijad eelistavad aina rohkem väikesi kohalikke poode suurtele jaemüügikeskusele.

Loe lisa Tarbija24.ee-st.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700