Autor: Juhan Lang • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika kasvatas käivet

Baltika augusti konsolideeritud käive ulatus 4,89 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 20%.

Baltika augusti konsolideeritud jaemüük oli 4,35 miljonit eurot, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 22%, teatas rõivatootja täna börsile. Hulgimüük kasvas eelmise aasta augustiga võrreldes 2%, e-poe müük suurenes 163%.

Jaemüük suurenes Baltikumis 21%, seal hulgas Lätis 40%, Leedus 24% ja Eestis 10%. Venemaa jaemüük suurenes 27% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna kasvasid müügid Venemaal 39%.

Baltikal oli augusti lõpu seisuga kokku 122 kauplust, sealhulgas on 2 frantsiisipoodi Valgevenes ning 17 frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste müügipind kuu lõpu seisuga oli 19 987 ruutmeetrit ning kuu keskmine müügipind suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2%.

Börsifirma teatel ulatusid kaheksa kuu kokkuvõttes müügitulud ligi 35 miljoni euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 7%. Jaemüük suurenes 6%, ligemale 32 miljonile eurole. Sealhulgas kasvas müük Baltikumis 10%.

Hulgimüük oli 2,68 miljonit eurot (+24%) ja e-poe müük 185 000 eurot (+49%).

Seoses Baltika väljumisega Ukraina jaemüügi ärist ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana.

Poole aastaga on ettevõtte aktsia Tallinna börsil kukkunud 19,93%, makstes tänase seisuga 0,48 senti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757