Autor: Kaubandus.ee • 6. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane ostab veebist peamiselt teenuseid 

Swedbanki poolt väljastatud kaartidega tehtavatest maksetest on statistika kohaselt umbes kolmandik seotud reisibüroode, hotellide ja transpordiga.

Üha rohkem kaupu ja teenuseid soetatakse veebipoodidest, mistõttu on kasvanud nii e-poodide tarbijate kui ka kauplejate hulk. Veebis tehinguid tehes tasub siiski jälgida mõningaid turvalisuse põhimõtteid, mis aitavad vältida pettuste ohtu.

Swedbanki andmetel on e-kaubanduse osakaal viimase kahe aasta jooksul Eestis neljandiku võrra kasvanud. Ehkki valdav osa kaardimaksetest tehakse täna veel kohalikus kaubandus- ja teenindusvõrgus, kasvab kiirelt e-poodlejate hulk, moodustades kõikide kaarditehingute summast 5,6%.

Eesti Panga andmetel on tänavu kaheksa esimese kuuga tehtud kaardimakseid välismaistesse e-poodidesse 20% enam kui eelmise aasta samal perioodil. Keskmiselt on sel aastal ühes kuus makstud kaartidega välismaa e-poodides 19,8 miljoni euro eest ning Eesti e-kaupmeeste juures oli kaardikäive 1,76 miljonit eurot, mis näitab, et e-kaubanduse osakaal kasvab juba igakuiselt märkimisväärselt. Siinkohal tasub märkida, et Eesti piires  kasutavad tarbijad kauba eest tasumisel siiski rohkem pangalinki mitte erinevaid kaardimaksevõimalusi. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757