Autor: Kaubandus.ee • 6. november 2014

Eestlane ostab veebist peamiselt teenuseid 

Swedbanki poolt väljastatud kaartidega tehtavatest maksetest on statistika kohaselt umbes kolmandik seotud reisibüroode, hotellide ja transpordiga.

Üha rohkem kaupu ja teenuseid soetatakse veebipoodidest, mistõttu on kasvanud nii e-poodide tarbijate kui ka kauplejate hulk. Veebis tehinguid tehes tasub siiski jälgida mõningaid turvalisuse põhimõtteid, mis aitavad vältida pettuste ohtu.

Swedbanki andmetel on e-kaubanduse osakaal viimase kahe aasta jooksul Eestis neljandiku võrra kasvanud. Ehkki valdav osa kaardimaksetest tehakse täna veel kohalikus kaubandus- ja teenindusvõrgus, kasvab kiirelt e-poodlejate hulk, moodustades kõikide kaarditehingute summast 5,6%.

Eesti Panga andmetel on tänavu kaheksa esimese kuuga tehtud kaardimakseid välismaistesse e-poodidesse 20% enam kui eelmise aasta samal perioodil. Keskmiselt on sel aastal ühes kuus makstud kaartidega välismaa e-poodides 19,8 miljoni euro eest ning Eesti e-kaupmeeste juures oli kaardikäive 1,76 miljonit eurot, mis näitab, et e-kaubanduse osakaal kasvab juba igakuiselt märkimisväärselt. Siinkohal tasub märkida, et Eesti piires  kasutavad tarbijad kauba eest tasumisel siiski rohkem pangalinki mitte erinevaid kaardimaksevõimalusi. 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700