Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA: Muutub toidualase teabe esitamine tarbijale 

Alates 13.12.2014 kohaldub Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus EL nr 1169/2011, milles käsitletakse toidualase teabe esitamist tarbijatele. See määrus ei reguleeri mitte ainult toidu märgistamist, vaid toidualase teabe esitamist ka üldiselt, näiteks info- või reklaamlehel, teave toote/tootja kodulehel, teave e-poes või kataloogis, suuliselt antav teave toote esitlemisel.

Enne 13.12.2014. a Euroopa Liidu turule viidud või märgistatud toitu, mille toidualane teave ei vasta uutele nõuetele, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni.

Enne 13.12.2016. a turule viidud või märgistatud toitu, millel ei ole esitatud toitumisalast teavet, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni. Kui toitumisalane teave on aga esitatud vabatahtlikult, siis alates 13.12.2014 peab see olema kooskõlas toidualase teabe määruse uute nõuetega.

Lähemalt uue toidualase teabe määruse nõuetest saab lugeda SIIT.

Eesti riigi siseselt turustatavate toodete korral võib olemasolevaid pakendeid, millel olev märgistus ei ole kooskõlas uute nõuetega, täiendavalt ära kasutada mitte kauem kui 13.06.2015. a. Lähemalt saab lugeda pakendivarude kasutamisest ja siseriiklikest kokkulepetest seonduvalt uute toidu märgistamise nõuete kohaldumisega SIIT.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757