VTA: Muutub toidualase teabe esitamine tarbijale 

Alates 13.12.2014 kohaldub Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus EL nr 1169/2011, milles käsitletakse toidualase teabe esitamist tarbijatele. See määrus ei reguleeri mitte ainult toidu märgistamist, vaid toidualase teabe esitamist ka üldiselt, näiteks info- või reklaamlehel, teave toote/tootja kodulehel, teave e-poes või kataloogis, suuliselt antav teave toote esitlemisel.

Enne 13.12.2014. a Euroopa Liidu turule viidud või märgistatud toitu, mille toidualane teave ei vasta uutele nõuetele, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni.

Enne 13.12.2016. a turule viidud või märgistatud toitu, millel ei ole esitatud toitumisalast teavet, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni. Kui toitumisalane teave on aga esitatud vabatahtlikult, siis alates 13.12.2014 peab see olema kooskõlas toidualase teabe määruse uute nõuetega.

Lähemalt uue toidualase teabe määruse nõuetest saab lugeda SIIT.

Eesti riigi siseselt turustatavate toodete korral võib olemasolevaid pakendeid, millel olev märgistus ei ole kooskõlas uute nõuetega, täiendavalt ära kasutada mitte kauem kui 13.06.2015. a. Lähemalt saab lugeda pakendivarude kasutamisest ja siseriiklikest kokkulepetest seonduvalt uute toidu märgistamise nõuete kohaldumisega SIIT.

 

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700