Autor: Juhan Lang • 5. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika käive kukkus

Baltika detsembri konsolideeritud müügitulu jätkuvates tegevusvaldkondades ulatus 4,9 miljoni euroni, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4%.

Baltika detsembri konsolideeritud jaemüük oli 4,67 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 6%, teatas börsifirma äsja. Hulgimüük kasvas eelmise aasta detsembriga võrreldes 39% ja e-poe müük suurenes 165%.

Jaemüük vähenes Baltikumis 2%, sealhulgas kasvas Lätis 5% ja Leedus 2% ning vähenes Eestis 8%. Venemaa jaemüük vähenes 30% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna kasvasid müügid Venemaal 9%.

Neljanda kvartali müügitulud olid 15,7 miljonit eurot, kasvades eelmise aastaga võrreldes 5%. Baltika teatel täienes frantsiisipoodide suund detsembris kahe uue poega. Hispaanias Tenerifel avas frantsiisipartner Mirworld Ivo Nikkolo ja Mosaici poed. Baltikal oli detsembri lõpu seisuga kokku 128 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 4 Venemaal, 3 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 14 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1% võrra.

12 kuu kokkuvõttes ulatusid kontserni müügitulud 55,5 miljoni euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 7%. Seoses Baltika väljumisega Ukraina jaemüügiärist ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana.

 

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700