Autor: Kaubandus.ee • 7. jaanuar 2015

Vene turistide ostud on Eestis tänavu väiksemad

Global Blue Eesti esinduse juhi Kati Aru sõnul oli detsembris 14% vähem tax-free tehinguid kui aasta varem ning oluliselt on kahanenud ka keskmine tax-free ostusumma.

2014. aasta tervet viimast kvartalit 2013. aasta sama perioodiga võrreldes on muutus samuti negatiivne ning Ida-Eestis on vähenenud nii tax-free-tehingute arv kui ka keskmine ostusumma. „Tehingute arv on langenud umbes 9%, aga keskmine ostusumma 25% ringis, mis näitab ikkagi seda, et ida poolt tulevatel turistidel on vähem raha, mida Eestis kulutada,” märkis Aru. Tallinnas ja Tartus ei ole summa üldplaanis vähenenud: Tartus on see jäänud samaks ja Tallinnas isegi mõnevõrra suurenenud.

Global Blue hinnangul on Narva puhul väga oluline mainida, et üle 50% tehinguid vormistatakse supermarketites, kus oli detsembri tehingute arv 2013. aasta detsembriga võrreldes sisuliselt sama. Üldisele trendile vastupidi suurenes Narva supermarketites tehtud tax-free-tehingute hulk 2014. aasta viimases kvartalis isegi pea 4% võrra.

Loe pikemalt Ärilehest.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700