Autor: Kaubandus.ee • 7. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene turistide ostud on Eestis tänavu väiksemad

Global Blue Eesti esinduse juhi Kati Aru sõnul oli detsembris 14% vähem tax-free tehinguid kui aasta varem ning oluliselt on kahanenud ka keskmine tax-free ostusumma.

2014. aasta tervet viimast kvartalit 2013. aasta sama perioodiga võrreldes on muutus samuti negatiivne ning Ida-Eestis on vähenenud nii tax-free-tehingute arv kui ka keskmine ostusumma. „Tehingute arv on langenud umbes 9%, aga keskmine ostusumma 25% ringis, mis näitab ikkagi seda, et ida poolt tulevatel turistidel on vähem raha, mida Eestis kulutada,” märkis Aru. Tallinnas ja Tartus ei ole summa üldplaanis vähenenud: Tartus on see jäänud samaks ja Tallinnas isegi mõnevõrra suurenenud.

Global Blue hinnangul on Narva puhul väga oluline mainida, et üle 50% tehinguid vormistatakse supermarketites, kus oli detsembri tehingute arv 2013. aasta detsembriga võrreldes sisuliselt sama. Üldisele trendile vastupidi suurenes Narva supermarketites tehtud tax-free-tehingute hulk 2014. aasta viimases kvartalis isegi pea 4% võrra.

Loe pikemalt Ärilehest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070