Autor: Birjo Must • 8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesco teeb hoolega kärpeid, aktsia rallib

Suurbritannia kaubandusketi Tesco aktsia teeb täna börsil rallit hoolimata sellest, et jõuludeaegne müük kukkus ja investoritele jäetakse maksmata ka aasta viimased dividendid.

Täna teatas ettevõte, et poodide jõuluaegne käive kukkus 0,3%. Samuti öeldi, et majandusaasta viimased dividendid jäetakse maksmata. Sellegipoolest rallib aktsia juba üle 7%.

Siiski on viimasel ajal konkurentsiga hädas olnud ettevõtte tulemused hakanud paranema võrreldes 5,4% langusega teises kvartalis. Tesco rõhutas ka seda, et veebimüük ning värske toidu ja üldine kaubanduse sektor on koduturgudel paranenud.

Ka analüütikud prognoosisid Tescole jõuluperioodiks palju hullemaid tulemusi. „Kolmandas kvartalis on aset leidnud laiaulatuslik paranemine, millele andis hoogu juurde jõuluaegne tulemus,“ teatas firma juht Dave Lewis aruandes.

„Peame läbi viima raskeid muutusi ja ma olen teadlik, et nende muutused avaldavad märkimisväärset mõju ka meie investoritele,“ lisas ta dividendidele viidates.

Firma teatas ühtlasi ka uue juhi määramisest oma Suurbritannia ja Iirimaa ärile ning 43 kaupluse sulgemisest. Sel aastal loodetakse saavutada 250 miljoni naelane kokkuhoid.

Tesco aktsia on täna Londoni börsil tõusnud 7,15% ja maksab hetkel 195 Briti naela penni. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700