Autor: Eliisa Matsalu • 16. veebruar 2015

Maksuamet hakkab pitsitama üüriturgu ja e-kaubandust

Maksuamet võtab sel aastal teravama tähelepanu alla üürituru, e-kaubanduse ja välistulude deklareerimise.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde ütles, et on hulganisti inimesi, kes ei deklareeri üüritulu. „Meil on selle kohta üha rohkem infot – teeme tugevat koostööd kohalike omavalitsustega, samuti saame andmeid rahvastikuregistrist,“ rääkis Udde.

Peale üüritulu võtab maksuamet luubi alla ka e-kaubanduse. Udde sõnul on kaubandus kolinud internetti, näiteks tegeldakse müügiga aktiivselt Facebookis. „Kui juba tegeldakse ettevõtlusega, siis peaks inimene end ka FIEks registreerima. Kui FIE olla ei taha, siis tulud tuleb ikka deklareerida,“ ütles Udde.

Udde sõnul ei saa maksuamet kedagi sundida FIEks hakkama, ent see on kasulik, sest sellisel juhul saab ettevõtlusega seotud kulutusi tulust maha arvestada. Selleks, et e-kaubanduse tulud õiglaselt deklareeritud saaks, käivitab maksuamet ks teavituskampaania.

Samuti pöörab maksuamet sel aastal tähelepanu välistulude deklareerimisele. Udde sõnul tehti seda juba ka eelmisel aastal. Kuigi mullu korraldatud teavituskampaania tulemusel kasvas välistulude deklareerijate arv üle 33%, on Udde sõnul jätkuvalt palju neid, kes seda ei tee.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700