Autor: Eliisa Matsalu • 16. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet hakkab pitsitama üüriturgu ja e-kaubandust

Maksuamet võtab sel aastal teravama tähelepanu alla üürituru, e-kaubanduse ja välistulude deklareerimise.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde ütles, et on hulganisti inimesi, kes ei deklareeri üüritulu. „Meil on selle kohta üha rohkem infot – teeme tugevat koostööd kohalike omavalitsustega, samuti saame andmeid rahvastikuregistrist,“ rääkis Udde.

Peale üüritulu võtab maksuamet luubi alla ka e-kaubanduse. Udde sõnul on kaubandus kolinud internetti, näiteks tegeldakse müügiga aktiivselt Facebookis. „Kui juba tegeldakse ettevõtlusega, siis peaks inimene end ka FIEks registreerima. Kui FIE olla ei taha, siis tulud tuleb ikka deklareerida,“ ütles Udde.

Udde sõnul ei saa maksuamet kedagi sundida FIEks hakkama, ent see on kasulik, sest sellisel juhul saab ettevõtlusega seotud kulutusi tulust maha arvestada. Selleks, et e-kaubanduse tulud õiglaselt deklareeritud saaks, käivitab maksuamet ks teavituskampaania.

Samuti pöörab maksuamet sel aastal tähelepanu välistulude deklareerimisele. Udde sõnul tehti seda juba ka eelmisel aastal. Kuigi mullu korraldatud teavituskampaania tulemusel kasvas välistulude deklareerijate arv üle 33%, on Udde sõnul jätkuvalt palju neid, kes seda ei tee.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700