Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 17. veebruar 2015

Potisepp: uus pakendiseadus pani ettevõtjad halba konkurentsiolukorda

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pani riik Eesti ettevõtjad uue pakendiseadusega halba konkurentsiolukorda nii kodus kui ka välisturgudel.

Potisepp jagas Äripäevaga oma arvamust seoses 1. jaanuaril jõustunud pakendiseaduse muudatuste ja auditi kohustuse tekkimisega. Juht tõdes, et riik paneb ettevõtetele peale kohustusi, mis maksvad tuhandeid eurosid lisaks. Potisepp märkis, et selle seaduse muudatuse menetlemisel esitas liit mitu aastat korduvalt oma vastuargumendid, mida lõppkokkuvõttes ei arvestatud. "Keskkonnaministeeriumist on saanud nagu riik riigis, kes raporteerib Brüsselis kui keskmisest edukamad me EL-s oleme. Aga et kõik selle peavad kinni maksma ettevõtted ja toiduainete puhul ka tarbijad, ja sellest ei räägi keegi," ütles Potisepp ja lisas, et rääkimata sellest, et sarnaste kohustuste pealepanekuga ettevõtetele pannakse Eesti ettevõtjad halvemasse konkurentsiolukorda ka eksportturgudel, sest kõik kulutused kajastuvad ju lõpphinnas.

"Kõige enam konkureerime eksportturgudel aga Läti ja Leeduga, kus keskkonnaalased kulud teatud osas kas üldse puuduvad või on palju väiksemad. Ja see ei ole riigi poolt just aus tegu," oli Potisepp pahane.

Keskkonnahoid on tema sõnul oluline, kuid nõuded peaksid olema proportsioonis ka muude arengutega turul.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700