• 04.03.15, 14:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toiduhindade tõus vähendab venelaste ostujõudu

Olud võivad venelaste jaoks veelgi hullemaks muutuda, sest kalopeeriv inflatsioon ja reaalpalga vähenemine tähendab, et üle poole aastasest sissetulekust võidakse sellel aastal kulutada toidule.
Venemaa panga VTB Capitali raportis hoiatati, et Vene majanduse rasket olukorda võimendab tõusev inflatsioon. Nende hinnangul ületab inflatsioonimäär varsti 20 protsendi piiri.
"2015. aastaks me ennustame, et majapidamiste tarbimine väheneb 8,5 protsenti ning keskmine inflatsioon saab olema 18 protsenti. Aastane inflatsioonimäär jõuab kõige kõrgemale 2015. aasta esimeses kvartalis, olles tõenäoliselt 21,6 protsenti," ütlesid VTB analüütikud Maria Kolbina ja Nikolai Kovalev reedel avaldatud raportis.
"Sellest tulenevalt võivad majapidamiste kulutused toidule tõusta sügiseks praeguselt 46 protsendilt 50-55 protsendile."
Viimase 12 kuu jooksul on Venemaa majandust mõjutanud tugevalt nafta hinnalangus ning lääne kehtestatud sanktsioonid. Toiduimpordi keelud ja rubla väärtuse vähenemine on inflatsioonimäära üles ajanud ja see tähendab, et aina suurem osa sissetulekutest kulub just toidule.
Võrreldes eelmise aasta sama ajaga oli jaanuari inflatsioonimäär 15 protsenti. Venemaa Keskpanga püüdlused hinnatõusu baasintressimäärade tõstmisega peatada ei ole töötanud.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele