Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 5. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanson: kaupmehed jahivad, kust saaks lille kas või sendi võrra odavamalt

"Lilleäri on sentide mäng - konkurents on väga tihe - on hulk hulgimüüjad, jaemüüjad, supermarketid  - kõik jahivad, kust saaks lille kas või sendi võrra odavamalt," kommenteeris lillemüügifirma Floreas omanik Rain Jaanson Eesti Ekspressile.

Vennad Raivo ja Rain Jaanson ajasid majandusbuumi ajal sõbralikult koos äri ning nende firma Floreas oli Eesti suuremaid ja edukamaid lillede hulgimüüjaid, mis vahendas kaupa aastas 4,5 miljoni euro eest ja kasumit tiksus igal aastal mitu miljonit. 

Majanduslanguse saabudes jooksis must kass vendade vahelt läbi ja kumbki läks edasi oma firmaga - nooremale vennale Raivole jäi firma Floreana ja vanem vend Rain asutas uue ning konkureeriva firma Floreas, mis võttis noorema venna firmalt ära ligi 1,5 miljoni euro eest käivet.

Rain rääkis Ekspressile, kuidas ta kaks korda nädalal hommikul kell viis märgib Tallinnas arvuti taga Hollandi lillebörsil ära soovitud lilled ja kogused ning kui oksjonid kell seitse käima lähevad, üritab keskpäevaks kõik vajaliku ära osta. Lilleoksjonitel müüakse langeva hinnaga - kel kõige suurem "nälg", see ostab kõige kallimalt. Lugege seda artiklit pikemalt edasi Eesti Ekspressist!

 

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700