Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 10. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümne suurema pankroti seas neli hulgimüügifirmat 

2014. aastal pankrotistunud kümne suurema ettevõtte hulka kuulus koguni neli hulgimüügi ettevõtet: Alberta Trade OÜ, Deleesia OÜ, Flashtrade OÜ, Fercon Trade OÜ.

* Metallivahendusfirma Alberta Trade OÜ teenis 2013. aastal 63,5 miljoni eurose käibe juures 800 000 eurot kasumit. Suurematest sihtriikidest teeniti müügitulu Kanadas 19,8 miljonit eurot ning Suurbritannias 12,6 miljonit eurot. Alberta Trade'i omanikuks on Nikolai ja Vassili Galaganovi ettevõte G.S.G Metal AS. Mullu oktoobrist võib leida ettevõtte kohta googeldades info, et Swedbank taotleb kohtus Alberta Trade OÜ pankrotti, kus põhjusena mainitakse Venemaasuunalist äri 

* Teravilja, töötlemata tubaka, seemnete ja loomasööda hulgimüüja Deleesia OÜ põhitegevus on põllumajandussaaduste vahendamine. 2013. aastal vahendati loomasöötasid 8,1 miljoni euro eest, 2012. aastal aga 10,4 miljoni euro eest. Ettevõtte ainuomanik on Elis Selivanova.

* Flashtrade OÜ tegevusaadress on Viljandimaal Pärsi vallas ja ettevõtte põhitegevusalaks mööbli, vaipade ja valgustite vahendamine ning hulgimüük. Ettevõtte ainuomanik on Margo Mürk.

* Fercon Trade OÜ tegevusaadress on Tallinnas ja põhitegevusalaks metallide ja metallimaakide hulgimüük. Ettevõtte ainuomanik on Martin Ild. 

Krediidiinfo Eesti pankrottide paneeluuringust selgus, et suurima pankrottide arvuga valdkondadeks on juba mitmendat aastat majutus-toitlustus ja tööstus, kus toimus vastavalt 6,30 ja 4,54 pankrotti tuhande ettevõtte kohta. Eestis kuulutati möödunud aastal välja 428 äriühingu maksejõuetus, mis on 31 ettevõtte võrra ehk 6,8% vähem kui möödunud aastal.

2014. aastal pankrotistunud kümne suurema ettevõtte hulka kuulus üks tööstusettevõte: Catmet AS; neli ehitussektori ettevõtet: Facio Ehituse AS, HR Restauraator OÜ, Sfinks Ehitus OÜ, Balti Betoon OÜ; neli hulgimüügi ettevõtet: Alberta Trade OÜ, Deleesia OÜ, Flashtrade OÜ, Fercon Trade OÜ ning üks veondusettevõte: Priva Shipping Comapny OÜ.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700