Autor: Juhan Lang • 16. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko müüs kahjumis Anttila maha

Soome kaubanduskontsern Kesko teatas, et müüb oma Anttila üksuse miljoni euro eest Saksamaa investeerimisfondile 4K Invest.

Anttilale kuulub 23 samanimelist kaubamaja, 8 Kodin1 kaubamaja, veebikaubamajad NetAnttila.com ja Kodin1.com ning allüksused Eestis ja Lätis.

Ettevõtte mullune käive oli 324 miljonit eurot ja ärikahjum ilma ühekordsete kuludeta oli 64 miljonit eurot. Ettevõtte president ja tegevjuht Mikko Helander ütles ametlikus teates, et tehing annab hea aluse Anttila edasisele arengule.

Analüüsimaja Inderes teatas oma Twitteri lehel, et tehing on Kesko jaoks äärmiselt positiivne, sest aitab „koristada“ Anttila kaotused.

Kesko aktsia on täna Helsingi börsil uudisele reageerinud enam kui 5% ralliga.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070