Autor: Rainer Saad • 25. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&Mil Eestis peadpööritav kasv

Rootsi päritolu riiete jaemüüja H&M teatas enda esimese kvartali majandusaruandes, et Baltikumis tegi müük ülikiire kasvu.

Eestis kasvas esimeses kvartalis müük võrreldes eelmise aasta sama ajaga 41 miljonilt Rootsi kroonilt 64 miljoni kroonini. Eurodesse ümber arvestatuna, kasvas müük 49 protsenti. Eesti müügi kasv oli peadpööritav, aga see jäi siiski alla Lätile ja Leedule, kus müük kasvas vastavalt 81 protsenti ja 123 protsenti. 

Esimese kvartali lõpus oli H&Mil Eestis 6 poodi, Lätis samuti 6 poodi ning Leedus 7 poodi. H&Mi majandusaasta esimene kvartal oli 1. detsembrist kuni 28. veebruarini.

Baltika jaemüük langes detsembris Eestis  8%, kuid kasvas Lätis 5% ning Leedus 2%. Jaanuaris vähenes jaemüük Eestis 2%, Leedus 5%, kuid Lätis kasvas 5%. Veebruaris kasvas jaemüük Lätis 8%, Eestis 2%, kuid vähenes Leedus 5%.

Apranga jaemüük kasvas detsembris 0,5%, jaanuaris 7,7% (Eestis 25,1%, Leedus 4,6% ning Lätis 7,2%) ning veebruaris 12,9%.

Maailma suuruselt teine riiete jaemüüja Hennes & Mauritz AB teatas esimese kvartali puhaskasumi kasvust, kuid hoiatas, et tugev dollar toob lähikvartalitel suuremad kulud.

„Kuigi tugev dollar mõjutab meie sisseostu kulusid, tahame klientidele alati võimaldada parimaid pakkumisi igal turul,“ ütles H&Mi tegevjuht Karl-Johan Persson majandusaruandes.

H&Mi puhaskasum suurenes esimeses kvartalis võrreldes möödunud aastaga 36 protsenti, 3,61 miljardi Rootsi kroonini (385,5 miljoni euroni). Analüütikud ootasid puhaskasumiks 3,37 miljardit krooni. Käive (arvestatuna koos käibemaksuga) kasvas 46,79 miljardi kroonini. Kui käibemaksu mitte arvestada, kasvas käive 25%, 40,28 miljardi kroonini (4,32 mld euroni).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700