Autor: Rainer Saad • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika müük kasvas 3%

Baltika teatas, et märtsis kasvas müük võrreldes möödunud aasta sama ajaga 3% ning esimeses kvartalis 1%.

Baltika märtsi konsolideeritud müügitulu ulatus 4 072 000 euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodi jätkuvate tegevusvaldkondade müügituluga võrreldes 3%.

Baltika märtsi jaemüük suurenes Baltikumis 2%, seal hulgas kasvas Leedus 10% ja Lätis 2% ning vähenes Eestis 2%. Venemaa jaemüük vähenes 48% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenesid müügid Venemaal 32%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 25%. Baltika konsolideeritud jaemüük märtsis oli 3 427 000 eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7%.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta märtsiga võrreldes üle kahe korra, s.o 117%, e-poe müük suurenes ligi neli korda, s.o 291%.

Kolme kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 12 317 000 euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Jaemüük oli kokku 10 449 000 eurot (-6%), sealhulgas kasvas müük Baltikumis 1%. Samal perioodil vähenes grupi keskmine jaemüügipind 3%. Hulgimüük oli 1 603 000 eurot (+69%) ja e-poe müük 250 000 eurot (+225%).

Seoses Baltika Ukraina jaemüügi äri ümberkorraldamisega ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757