Autor: Juhan Lang • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika müük kasvas

Baltika aprilli konsolideeritud müügitulu ulatus 4,3 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodi jätkuvate tegevusvaldkondade müügituluga võrreldes 1%, teatas rõivafirma äsja börsile.

Baltika aprilli jaemüük suurenes Baltikumis 4%, seal hulgas Eestis 6% ja Leedus 4%. Lätis jäi jaemüük eelmise aasta aprilli tasemele. Venemaa jaemüük vähenes 43% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenes ettevõtte teatel müük Venemaal 33%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 26%. Baltika konsolideeritud jaemüük aprillis oli 3,68 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3%.

Aprillis avati Eestis üks uus multibränd jaepood. Baltikal oli aprilli lõpu seisuga kokku 130 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 3%.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes 32%, e-poe müük suurenes üle kolme korra, ehk 208%.

Baltika teatel ulatusid nelja kuu kokkuvõttes ettevõtte müügitulud 16,64 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Jaemüük oli kokku 14,12 miljonit eurot (-5%), sealhulgas kasvas müük Baltikumis 1%. Samal perioodil vähenes ettevõtte keskmine jaemüügipind 3%. Hulgimüük oli 2,14 miljonit eurot (+58%) ja e-poe müük 346 000 eurot (+236%).

Läinud nädala lõpul teatas Baltika, et esimene kvartal lõpetati 1,13 miljoni euro suuruse puhaskahjumiga.

Täna on ettevõtte aktsia ligemale 1000 euro suuruse käibe juures Tallinna börsil langenud 2,21%, 0,399 eurole ja aasta algusest on see kaotanud 11,69%.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757