Autor: Juhan Lang • 4. mai 2015

Baltika müük kasvas

Baltika aprilli konsolideeritud müügitulu ulatus 4,3 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodi jätkuvate tegevusvaldkondade müügituluga võrreldes 1%, teatas rõivafirma äsja börsile.

Baltika aprilli jaemüük suurenes Baltikumis 4%, seal hulgas Eestis 6% ja Leedus 4%. Lätis jäi jaemüük eelmise aasta aprilli tasemele. Venemaa jaemüük vähenes 43% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenes ettevõtte teatel müük Venemaal 33%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 26%. Baltika konsolideeritud jaemüük aprillis oli 3,68 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3%.

Aprillis avati Eestis üks uus multibränd jaepood. Baltikal oli aprilli lõpu seisuga kokku 130 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 3%.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes 32%, e-poe müük suurenes üle kolme korra, ehk 208%.

Baltika teatel ulatusid nelja kuu kokkuvõttes ettevõtte müügitulud 16,64 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Jaemüük oli kokku 14,12 miljonit eurot (-5%), sealhulgas kasvas müük Baltikumis 1%. Samal perioodil vähenes ettevõtte keskmine jaemüügipind 3%. Hulgimüük oli 2,14 miljonit eurot (+58%) ja e-poe müük 346 000 eurot (+236%).

Läinud nädala lõpul teatas Baltika, et esimene kvartal lõpetati 1,13 miljoni euro suuruse puhaskahjumiga.

Täna on ettevõtte aktsia ligemale 1000 euro suuruse käibe juures Tallinna börsil langenud 2,21%, 0,399 eurole ja aasta algusest on see kaotanud 11,69%.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700