Autor: Maarit Eerme • 12. mai 2015

Rimi pani tervislikele toodetele õunamärgi

Rimides on nüüdsest paljud tervislikud tooted kergesti ülesleitavad, kuna nende toodete hinnasildile on paigutatud õunamärk ning kiri „Rimi toitumisnõustaja soovitab.“ Õunamärgi andmisel on muuhulgas arvestatud Tervise Arengu Instituudi poolt välja töötatud Eesti toitumis- ja toidusoovitusi.

„Esialgu valis meie toitumisnõustaja Katri Merisalu välja 70 toodet, mis said hinnasildile õunamärgi, edaspidi kindlasti nende toodete valik muutub ja laieneb,“ sõnas Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. „Õunamärgiga tähistatud toiduainetes ei ole osaliselt hüdrogeenitud rasvu, välistatud on ka teatud sünteetilised toiduvärvid ja antioksüdandid, maitsetugevdajad ning kunstlikud säilitus- ja magusained. Ühtlasi on õunamärk samuti neil toodetel, millel on minimaalne soolasisaldus ning mis ei sisalda palmiõli, kuna selle tootmine on keskkonda kurnav tegevus. Loodan, et õunamärk juhatab meie kliendid tervislikuma eluviisi juurde,“ lisas Andrija Lilleoja.

„Tasakaalustatud toitumine ning kehakaalu normis hoidmine on üks peamisi hea elukvaliteedi alustalasid,“ lausus Rimi toitumisnõustaja ning toidublogija Katri Merisalu. „Tervislikust toitumisest räägitakse ja kirjutatakse tänapäeval väga palju, kuid poelettide vahel on ikkagi päris keeruline just seda õiget valikut teha, kuna tootevalik on suur ning iga pakendi põhjalik uurimine oleks ajakulukas tegevus. Rimides on nüüd tänu õunamärgile lihtsam pista ostukorvi tervislik toidukraam, mis aitab tasakaalustatult toituda.“

Õunamärgi on näiteks saanud Eesti Pagari Jassi seemneleib, Veski Mati 8-viljahelbed kliidega, Kalevi Bitter 70% tume šokolaad, erinevad puu- ja köögiviljad ning kala- ja lihatooted. Õunamärgiga tooteid leiab ka Rimi Talupoe valikust.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700