Autor: Raimond Lind • 19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEOD: 4 mobiilirakendust, mis aitavad kaupmehel paremini müüa

4 erineva kategooria mobiilirakendust, millest tasub kaupmeestel eeskuju võtta. Need mobiilirakendused aitavad kaupmeestel enda tooteid rohkem müüa ning klientidel meeldivamalt ostelda. 

Tänapäeval on klientidel suureks küsimuseks kaupluses kaupade ülesleidmine, parimate pakkumiste saamine ja oma ostudelt erinevate boonuste kogumine. Väga tähtis osa on ka see, et kuidas ta saab kaupade eest kiiresti ja valutult maksta.

1. Augmented Reality (AR – laiendatud reaalsus või rikastatud reaalsus) äpid, mis on paratamatu osa IKEA-stiilis ettevõtetel. Klient saab ise valida enda koju/tööle/jne sobivat mööblieset, mis sobitub interjööri.

Lisaks kodus sisustuse tellimisele peaksid riidekaupmehed arvestama, et lähitulevikus ei saa ilma virtuaalse proovikabiinita. Klient saab kodus kõik vajalikud parameetrid sisestada ja siis soetada kõik ostud just personaalsetest mõõtudest lähtuvalt.

Argumented Reality on selline osa tulevikust, millega kaupmehed peavad arvestama.

2. iBeaconiga seotud äpp'id. ShopBeacon tervitab klienti, kui ta astub kauplusesse ning näidates kliendi asukohta, allahindlusi, soovitusi ning hüvesid ilma, et klient peab ise programmi avama. Samuti on kliendil võimalus külastada kodus äpi kaudu kauplusi ning vaadata, mis pakkumised on ning vajutada kindlale tootele "Like". Seejärel tuletab ShopBeacon kliendile seda meelde, kui ta kauplusesse siseneb, et toode on müügis. 

Macy's toimiv Shopkick'i äpp:

Eestis on iBeaconit pilootprojektina kasutanud Norde Centrum ja Lõunakeskus.

Beaconiga saab saata kliendile personaalseid pakkumisi ja soovitusi, aga süsteemi miinus on see, et mobiilis peab olema sisse lülitatud Bluetooth. Apple toodete puhul on see pigem standard, aga meie regioonis omab suurt turuosa Android, kus see vaikimisi sees ei ole ja nii ei saa kaupmees täielikku ülevaadet.

3. Aisle411 äpp aitab kliendil kaupluses kõik soovitud tooted kiiresti üles leida.

Selle äppi-ga saab klient endale tahvelarvuti või muu nutiseadme peale kuvada optimaalse käigutee, kuidas ta jõuab soovitud tooteni. Selle jaoks on Aisle411 loonud ka spetsiaalse Project Tango. See võimaldab kliendil saada enda nutiseadmele 3D teekonna soovitud tooteni ja kui ta läbib veel nö soovitud vahekäike, siis saab ta veel lisapunkte.

4. Scan&Go või Scan&Pay tüüpi äpp lahendused, mis aitavad lahendada kliendi jaoks kõige tüütuma osa – kassajärjekorras seismise.

Sellise lahenduse puhul on võitjaks nii klient kui kaupmees, sest seadme (nt iseteeninduspuldi) soetamine ei ole odav. Kui kliendid saavad kogu protsessi läbida enda soetatud seadmega (mobiil) ja maksta näiteks NFC-ga, mis saaks olla mõlemale osapoolele veel parem win-win olukord!

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757