Autor: Maarit Eerme • 20. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Kaubamaja keskus alustab renoveerimistöödega

Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ sõlmis eile, 19. mail peatöövõtulepingu ehitusfirmaga YIT Ehitus AS renoveerimistööde läbiviimiseks keskuse 7 000 ruutmeetril, mille käigus muutub nii hoone sise- kui ka välisilme. Ehitustööde planeeritud maksumus on enam kui 2,1 miljonit eurot ning töödega alustatakse 26. juunil 2015.

Keskuse renoveerimistööd viiakse läbi erinevates etappides kaheksa kuu vältel ning projekti planeeritud lõpptähtaeg on kevad 2016. Tartu Kaubamaja uuendamise kavandatud koguinvesteering on kuni 4 miljonit eurot.

OÜ Tartu Kaubamaja Kinnisvara tegevjuhi Marju Jeedase sõnul leiavad Tartu Kaubamaja keskuse renoveerimistööd aset nii praktilisest vajadusest pakkuda üürnikele ja klientidele uusi võimalusi kui ka soovist uuendada keskuse ilmet. „Tartu Kaubamaja tähistab sel sügisel ühtlasi ka märgilise tähendusega 10. tegutsemisaasta täitumist, mis lisab uuenduskuurile nii pidulikkust kui ka sümboolset tähtsust,“ lisas Jeedas.

Tartu Kaubamaja läbiviidud küsitlused näitavad, et kliendid ootavad keskuselt uusi ostlemis- ja toitlustuskohti ning on huvitatud ka uutest moebrändidest. „Meie eesmärk on muuta ostlemiskeskkond kaasaegsemaks, mugavamaks ning pakkuda klientidele rohkem võimalusi ja valikuid,“ sõnas Jeedas.

YIT Ehitus AS ehitusdirektori ja juhatuse liikme Toomas Rappi sõnul on töötava kaubamaja ehitustööd arvestatavaks väljakutseks ka ehitusmeeskonnale. „Teeme kõik, et saavutada huvitava projekti puhul hea koostöö kõigi osapooltega ning läbi selle suurepärane tulemus,“ kinnitas Rapp.

Põhjaliku uuenduskuuri käigus vahetatakse Tartu Kaubamaja keskuses põrandad, laed ja valgustid ning muudetakse ostukeskkonda. Lisaks hoonesisestele töödele saab uuenduse ka hoone välisilme: muutub hoone sissepääsude väljanägemine ning tänavatasapinnale lisanduvad varikatused. Renoveerimise järgselt avatakse keskuses uued aatriumikohvikud ning kauplused, samuti läbivad uuenduskuuri mitmed olemasolevad üüripinnad.

Projekti autorid on arhitekt Raivo Puusepp ning inglise sisearhitektid arhitektuuribüroost Chapman Taylor. Hoone ehitustöid teostab ehitusfirma YIT Ehitus AS. 

Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ on asutatud 2004. aastal. Ettevõtte tegeleb Tartu südalinnas asuva Tartu Kaubamaja kaubanduskeskuse haldamise ning väljaüürimisega. Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ kuulub Tallinna Kaubamaja Grupp ASi.

Tartu Kaubamaja kaubanduskeskus avati Tartu südalinnas 2005.aasta sügisel. Tartu Kaubamaja on Lõuna-Eesti moekeskus, kus on kokku ca 16 000 m2 väljaüüritavat kaubandus- ja teeninduspinda. 2014. aastal külastas keskust 5,33 miljonit inimest. Kaupluste müügitulu samal aastal oli kokku 48 miljonit eurot ehk 3400 eurot ruutmeetri kohta aastas, mis on teine tulemus Eestis tegutsevate kaubanduskeskuste seas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757