Autor: Maarit Eerme • 29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskus hinnati Baltikumi parimaks kinnisvaraobjektiks

Ülemiste keskuse laiendus pälvis Balti Kinnisvarainvesteeringute foorumi konkursil Baltic Real Estate Rewards 2015 kaubanduskeskuste arenduse kategoorias Baltikumi parima kinnisvaraobjekti tiitli.

Konkursi žürii liikme Indrek Allmanni sõnul hinnati konkursil kaubanduskinnisvara väga laias võtmes. “Kõige rohkem punkte oli võimalik teenida õnnestunud asukoha valiku ja rentnike struktuuri eest,” selgitas ta. Kaubanduskeskuste arenduse kategoorias hinnati lisaks ka keskuse ligipääsetavust, parkimisvõimalusi, keskuse siseplaneeringut, kaupluste ja teeninduskohtade grupeerimist, arhitektuurilist lahendust ja lisavõimalusi puhkealadel. Indrek Allmanni sõnul tõi Ülemistele edu tubli tulemus kõigis kümnes kategoorias.

Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnitsa sõnul on parima kinnisvaraobjekti tiitel keskusele suureks tunnustuseks. “Ülemiste keskuse uuendamine kaasaaegseks moe-ja perekeskuseks on saanud hea tagasiside külastajate poolt ning nüüd ka väga väärika tunnustuse kogu Baltikumi tasandil,” tundis Pärnits heameelt. Ta lisas, et Ülemiste uuendamisel oli väga oluline keskuse õige  atmosfääri saavutamine ja külastusmugavus, millele pööras tähelepanu ka konkursi žürii. “Tiitlid ja tunnustused lisavad väärtust meie tehtud tööle, kuid vähemalt sama tähtis on, kas külastajad hindavad seda keskkonda ja kaubavalikut, mille neile loonud oleme,” tõstis Pärnits esile ka klientide arvamuse olulisust. Pärnits selgitas, et näiteks ostlemise mugavamaks muutmiseks on erinevad kauplused ja toitlustuskohad keskuses grupeeritud. Nii on kõik kingakauplused keskuses üksteise kõrval, lastetoodete kauplused on samuti koondunud lähestikku, samuti ka hobi- ja spordikaubad jne.

Pärnits lisas, et konkursil arvestas žürii ka keskuse mugavat ja kergesti ligipääsetavat asukohta. “Ülemistesse saab Tallinna kesklinnast 10 minutiga, seda nii auto, bussi kui ka rongiga.” Jalgratastega tulijatele on avatud suur jalgrattaparkla 103 kohaga, samuti innustab Pärnits kasutama mujal maailmas populaarset car sharing ehk sõbrasõidu võimalust, mille puhul ühitavad tuttavad oma keskusse sõidu ja saavad parkida spetsiaalselt selleks eraldatud parkimiskohtadel.

Baltikumi parima kinnisvaraobjekti tiitlile kaubanduskeskuste arenduse kategoorias valiti nominentide hulka lisaks Ülemiste keskusele Leedus Vilniuses olevad kaubanduskeskused GO9 (keskuse renoveerimine) ning DomusPro. Konkurss Baltic Retail Awards leiab aset Baltikumi Kinnisvarainvesteeringute foorumi raames. 

Ülemiste keskus on Eesti suurim moe- ja perekeskus, milles on 210 kauplust ja teeninduskohta. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Keskuse laiendust finantseeris SEB 84,5 miljoni euroga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757