Autor: Maarit Eerme • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev suurendas tootmismahtu ja käivet

Eesti juhtiva magusatööstuse AS Kalev müük suurenes möödunud aastal neli protsenti 9033 tonnini ning käive ligi kümme protsenti 42,2 miljoni euroni.

“Viimase kolme aasta jooksul ettevõtte seadmeparki paigutatud kümme miljonit eurot võimaldasid meil möödunud aastal tootmismahtu ja käivet kasvatada ning avaldasid positiivset mõju ka ettevõtte kasumlikkusele ja edasisele investeerimisvõimekusele,” märkis ASi Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare.

“Teine möödunud aastat iseloomustav oluline märksõna oli esimese Baltimaade tootmisettevõttena rahvusvahelise UTZ Certified programmiga liitumine ning jätkusuutliku kakao tooraine kasutuselevõtt,” lausus Kaare.

“Jooksval aastal soovime prioriteetse koduturu kõrvalt jätkata ekspordi arendamist ning plaanime kasutada senisest enam Kalevi olemasolevaid kaasaegseid tootmisvõimsusi Orkla kontserni teistele ettevõtetele erinevate toodete valmistamiseks,” tähendas Kaare.

Kalev eksportis oma toodangust 12 protsenti, seda peamiselt Soome, Venemaale, Rootsi ja Balti riikidesse. Ettevõtte kasum kasvas 3,62 miljoni euroni, mis on varasemast perioodist 52 protsenti enam.

Kalevi mahuline turuosa suurenes perioodil veebruar-märts 2014 kuni detsember-jaanuar 2014/2015 AC Nielseni andmetel 44,4 protsendini ja käibeline turuosa 39,1 protsendini.

Kalev saavutas sarnaselt eelnevale kuuele aastale, mil TNS EMOR on korraldanud Eesti meeldivamate brändide uuringu, antud edetabelis esikoha.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis andis möödunud aastal tööd 392 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070