Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuni 2015

Jaapani autotootjad kutsuvad tagasi üle kolme miljoni auto

Jaapani autotootjad Toyota, Nissan ja Mitsubishi teatasid, et kutsuvad tagasi potentsiaalselt surmavate turvapatjade täispuhumisseadmetega automudelid.

Vigaste turvapatjade tootja on Jaapani firma Takata Corp, kes tunnistas hiljuti ka ise, et nende toodetud õhkpadjad on vigased. Toyota sõnul võib turvapadi lahti minna isegi väga väikese kokkupõrke tagajärjel, avanedes puruneda ja sellest võib purskuda metalli ja plastiku tükke.

Toyota kutsub tagasi kokku 2,86 miljonit autot, mille hulgas on 24 erinevat Toyota 2003.-2008. aastal toodetud mudelit. 1,729 miljonit neist mudeleist sõidab hetkel Euroopa teedel, ülejäänud on Jaapanis ja Hiinas ning Nissan kutsub tagasi 198 000 Navara, Caravani ja Teana 2007.-2008. aastal toodetud mudelit, Mitsubishi aga kokku 120 000 sõidukit. 

Hetkel veel ei ole teada, kui palju autosid Eestis tagasi kutsutakse, kuid Elke Auto finantsjuht Kati Truusalu sõnul teatab autotootja kõiki ise kirja teel, keda antud tagasikutsumise kampaania puudutab, vahendab tarbija24.postimees.ee.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700