Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaluritel peagi lihtsam kala turustada

Alates 1. juulist kehtima hakkav uus kalapüügiseadus toob mitmeid muudatusi nii kutselistele kui harrastuskaluritele ning võimaldab kaluritel oma saaki senisest lihtsamalt turustada.

Uue seaduse kohaselt võib kutseline kalur müüa püütud kala ilma esmakokkuostukviitungit vormistamata füüsilisele isikule ja füüsiline isik osta enda tarbeks kala kuni 30 kilo ööpäevas.

Seni kehtiva seaduse kohaselt ei tohi oma tarbeks ostetava kalakoguse maksumus ületada päevas 19,2 eurot, kuid kehtiv piirmäär oli liiga väike selliste vääriskalade nagu lõhe, forell, angerjas, rääbis, koha ja silm ostmiseks. Uues seaduses ei lähtuta enam kindlast rahasummast vaid kalakogusest, mis Euroopa Liidu määrusest tulenevalt võib olla kuni 30 kilo, kuid kala ost ja müük ei või toimuda veekogudel.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700