Autor: Pille Ivask • 1. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nike tegi kõigi aegade parima tulemuse

Sporditarvete tootja Nike teatas oma neljanda kvartali majandustulemused, mis üllatasid analüütikuid, kirjutab Business Insider.

Kasum ühe aktsia kohta kasvas 26% 0,98 dollarile. Analüütikud olid oodanud 0,86 dollarilist tulemust.

Nike’i müüginumbrid kasvasid 5%, 7,8 miljardile dollarile. Prognoositud käive oli 7,7 miljardit dollarit.

Nike’i tegevjuht Mark Parker lausus, et fiskaalaasta 2015 oli Nike’i jaoks suurepärane. Ta lisas, et ettevõtte edu ja kasvu taga on hea kontakt kliendiga ning võime pakkuda inimestele uuendusi „enneolematul kiirusel ning skaalal". „Mitte kunagi varem pole Nike’i kasvupotentsiaal olnud suurem kui praegu,“ lisas ta.

Arvestades valuuta mõju, kasvasid Nike’i müüginumbrid Põhja-Ameerikas 13% võrra, ent kukkusid Lääne-Euroopas 3% jagu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700