Autor: Fredy-Edwin Esse • 2. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&M suurendas Eestis müüki ligi poole võrra

Rootsi kiirmoe rõivatootja Hennes & Mauritz suurendas teises kvartalis Eestis opereeritavas kuues poes aastaga tulu ligi poole võrra.

H&Mi käive kasvas Eestis selle aasta teises kvartalis aastatagusega võrreldes 46%, 73 miljoni Rootsi kroonini ehk 8 miljoni euroni, selgub firma eile avaldatud majandusaruandest. Mullu müüs firma teises kvartalis 5,5 miljoni euro eest.

Esimese kuue kuu peale on aga müügikasv veelgi muljetavaldavam. 2015. aasta esimese poolaastaga kasvas Rootsi rõivatootja käive Eestis 50,5%, 137 miljoni Rootsi krooni ehk 15 miljoni euroni. Läinud aastal oli firma poolaasta käive 9,9 miljonit eurot.

Konkurendid jäävad alla

H&Mi kaks avalikult kaubeldavat konkurenti pole suutnud Rootsi rõivatootjaga ühte sammu käia. Kuigi müük kasvas märtsi ja mai vahelisel perioodil nii Baltikal kui Aprangal, siis kasvunumbrid on teisest kategooriast.

Baltika pole enda teise kvartali tulemusi avalikustanud, kuid börsiteadetest on teada, et märtsis kahanes aastases võrdluses firma müük Eestis 2%. Sellele järgnes 6% müügikasv aprillis ja 9% kasv mais.

Leedu börsifirma Apranga esimese kvartali käive kasvas aastaga Eestis 29% ning aprillis ja mais oli kasvunumbriks 24%.

H&Mi majandusaasta on kalendriaastaga ühe kuu võrra nihkes, alates 1. detsembril ja lõppedes 30. novembriga.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700