Autor: Fredy-Edwin Esse • 6. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikal Eestis hea, Venemaal kehv müük

Rõivatootja Baltika nautis juunis tublisti kasvanud müüki, kuid samal ajal vähenev müügipind ja valuutamõjud langetasid Venemaalt teenitud tulu peaaegu poole võrra.

Baltika juuni konsolideeritud müügitulu ulatus 4,33 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodi müügituluga võrreldes 5%.

Baltika juuni jaemüük suurenes Baltikumis 11%, sealhulgas kasvas Eestis 17%, Leedus 7% ja Lätis 3%. Venemaa jaemüük vähenes 44% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenesid müügid Venemaal 24%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 25%.

Baltika konsolideeritud jaemüük juunis oli 4,02 miljonit eurot, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta juuniga võrreldes 90% ning e-poe müük suurenes üle kahe korra ehk 143%.

Baltikal oli juuni lõpu seisuga kokku 131 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes 1% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kuue kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 25,46 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Jaemüük oli kokku 22,23 miljonit eurot ehk 4% vähem kui aasta tagasi. Müük Baltimaades kasvas seevastu 3%. Samal perioodil vähenes grupi keskmine jaemüügipind 2%. Hulgimüük oli 2,68 miljonit eurot, kasvades 53%, ja e-poe müük 487 000 eurot (+243%).

Seoses Baltika Ukraina jaemüügi äri ümberkorraldamisega ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070