Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus tegevjuht firmas SPI Distribution Estonia on Timo Valla

Amber Beverage Group, juhtiv veinide ja kangete alkohoolsete jookidega tegelev ettevõte Baltikumis, on nimetanud Timo Valla hulgimüüja SPI Distribution Estonia tegevjuhiks.

Timo Valla, SPI Distribution Estonia tegevjuht: “Minu roll on ehitada, juhtida ja toetada meeskonda nii, et meist saaks oma ala juhtiv hulgimüüja Eestis. Me tahame pakkuda klientidele kvaliteetseid tooteid ning olla äris usaldusväärsed partnerid.”

“Eesti turg omab erijooni, mida me mujal ei näe. Turism, eeskätt Soomest, on suunanud alkoholi müüginumbrid üles. Saime hiljuti teada, et umbes 33% siin müüdud alkoholist tarbitakse või viiakse välja soomlaste poolt. See trend on läbi aastate olnud atraktiivne ja toonud siia palju tootjaid ning müüjaid. Turul on tugev konkurents ja hind paneb kõik paika. Müügimahud aga langevad ja muudavad turul tegutsejate elu keerukamaks. Valitsuse otsus tõsta alkohoolsete jookide aktsiisimäära neljal järjestikusel aastal mõjutab samuti müügimahtusid ja ärikliimat meie alal. On selge, et turg nõuab konsolideerumist ja me näeme millal ja kuidas see aset leiab,” lisab Timo Valla.

Timo Valla sõnul on SPI tooteportfell piisavalt mahukas rahuldamaks hulgimüüja klientide ja lõpptarbijate vajadusi: “Me esindame maailmas hästi tuntud kaubamärke nagu Stolichnaya, Stoli Elit, Riga Black Balsam, Frescobaldi ja Achaval Ferrer veine Itaaliast ja Argentiinast.”

Timo Valla liitus Amber Beverage Groupiga veebruaris 2015 ühinemiste ja ülevõtmiste (M&A) projekti direktorina. Timol on olnud hulk juhtivaid ühinemiste ja ülevõtmistega seotud rolle Baltikumi ettevõtetes: Vaasan&Vaasan (Leibur), Kesko Food Baltics (Säästumarket), BodyBalt (The Body Shop) jt.

Lisaks soome ja inglise keelele räägib Timo eesti, läti, rootsi ja saksa keelt. Tal on Helsinki Business College’i bakalaureusekraad turunduses, ta on õppinud rahvusvahelise juhtimise instituudis (IMI) Genfis ja  Soome ekspordiinstituudis (Finnish Export Institute). Ta on teeninud Soome kaitseväes ja on lõpetanud kõrgema ohvitseride kooli.

Amber Beverage Group

Amber Beverage Group, mis kuulub SPI Gruppi, on juhtiv veini ja kange alkoholi hulgimüüja Balti riikides. Grupp ühendab 1300 töötajat seitsmes ettevõttes üle Baltikumi ja koondab tootjaid ja hulgimüüjaid Eestis, Lätis ja Leedus ning 60 kauplusega alkohoolsete jookide müügiketti Lätis ja Leedus ning kogu Baltikumi hõlmavat logistikaettevõtet. Ettevõte ekspordib tooteid enam kui 160 maailma riiki ja omab 40 000 ruutmeetrit laopinda.

Amber Beverage Group toodab, villib, turundab, ekspordib, müüb hulgi ja jae ligi 500 kaubamärki. Esindatakse ettevõtteid William Grant & Sons, Remy Cointreau, Mast-Jagermeister S.E., Russian Alcohol Group, Berry Bros and Rudd, BeamSuntory, CEDC, Le Grand Chai Group, Heineken Intl, Marchesi de Frescobaldi, Concha Y Toro, Torres, Delicato Family Vineyards, KWV International, Freixenet, Pepsi ja Red Bull.

Samuti toodetakse ja müüakse hulgi oma kaubamärke: Stolichnaya Premium Vodka, Moskovskaya  Vodka, Grand Cavalier, Moka, Riga Black Balsam, Lucky Dog RTDs, Cosmopolitan Diva, Rigas Sparkling Wines ja Achaval Ferrer veine.

SPI Group

1997.aastal Juri Shefleri loodud SPI Group peakorteriga Luksemburgis on üleilmsete vodkabrändide Stolichnaya Premium, elit ja Moskovskaya omanik. SPI on maailma juhtiv veini ja kange alkoholi tootja ja müüja, kokku enam kui 380 kaubamärki. Grupil on ka 70 alkoholi jaekauplust, samuti ollakse tegev paljudes kinnisvaraprojektides, grupile kuulub 5600 hektarit põllumajandusmaad. SPI Group on olnud veini ja kange alkoholiga tegelevate ettevõtete ülevõtja ja ühendaja, lõpule on viidud 15 tootjate, importijate, hulgi- ja jaemüüjate ühendamist.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070